Spelregels

Voordat u een Regiotaxi reserveert is het handig om onderstaande informatie door te nemen.

Stiptheid Regiotaxi
Spreek een vertrek- of aankomsttijd af en de Regiotaxi komt maximaal 15 minuten voor of maximaal 15 minuten na de afgesproken tijd. Bestel daarom uw retourrit van uw doktersbezoek pas als u klaar bent. Zo voorkomt u bij vertraging van uw afspraak dat de taxi zonder u moet vertrekken. De taxi wacht 3 minuten.
Is de taxi 15 minuten na het afgesproken tijdstip nog niet gekomen, dan kunt u bellen met het reserveringsnummer 088 9666 000.

De totale reistijd is de normale taxireistijd plus maximaal 30 minuten omrijden.

Prioriteitsritten
Voor de volgende gelegenheden: begrafenis of crematie, burgerlijke of kerkelijke huwelijksceremonie, religieuze viering/dienst in een officieel gebouw (o.m. kerk en moskee), uitreiking van een koninklijke onderscheiding of uitreiking van een erkend schooldiploma, garandeert Regiotaxi dat u op tijd of tot maximaal 15 minuten te vroeg op de plaats van bestemming wordt afgezet. Als u gebruik wilt maken van deze service, geef dit dan bij de ritboeking aan en boek uw rit minimaal twee uur van tevoren.

Ophalen
De chauffeur haalt u op bij de voordeur of de ingang van het opgegeven adres. De chauffeur belt aan en wacht maximaal 3 minuten op u.
Het is handig om te weten dat de Regiotaxi er aan komt. Daarom biedt Regiotaxi u gratis de 'terugbelservice' aan. Tussen de 5 en de 12 minuten voordat u wordt opgehaald, krijgt u een telefoontje. Zorg ervoor dat u binnen de aangegeven tijd klaarstaat.
Bij een flat of instelling betekent dit in de centrale hal.
Deze gratis service wordt tijdens een ritboeking standaard aangeboden als uw telefoonnummer bij de ritboeking bekend is. Geef bij uw reservering bij voorkeur uw mobiele telefoonnummer door, waarop u ook te bereiken bent als u niet thuis bent.

Huisregels

In de Regiotaxi mag niet worden gerookt, gegeten en gedronken.
Blindengeleidehonden en SOHO-honden die als zodanig herkenbaar en/of geïndiceerd zijn, mogen gratis mee (wel vooraf doorgeven). Andere huisdieren zijn niet toegestaan tenzij deze vervoerd in een klein kennel of een reistas welke door de klant op de schoot kan worden gehouden.

Alle reizigers dienen zelfstandig te kunnen reizen. Als dat niet mogelijk is door bijvoorbeeld een lichamelijke of geestelijke beperking kan er alleen met een medische begeleider worden gereisd. Met een OV-Begeleiderskaart kan de begeleider gratis meereizen.

Op uw verzoek zal de chauffeur u helpen bij het in- en uitstappen en met het dragen van uw handbagage vanaf en tot de buitendeur (begane grond).
Wegens veiligheidsredenen zal de chauffeur uw scootmobiel in het voertuig plaatsen. Tijdens de reis en het inrijden van de scootmobiel mag u hier niet op blijven zitten. Klanten, moeilijk ter been, met een looprek of scootmobiel dienen voor  in de bus in te stappen en mogen geen gebruik maken van de lift.

Niet-pashouders rekenen contant af in het voertuig. Reizigers met een Regiotaxi-pas betalen iedere maand per automatische incasso. Pashouders die een machtiging voor incasso hebben afgegeven, ontvangen op verzoek een periodiek overzicht van alle gereden ritten.

Meeting Points
Vervoer is ook mogelijk van en naar de speciale Regiotaxi-haltes, de zogenaamde Meeting Points. Een Meeting Point is herkenbaar door een haltepaal met het logo van Regiotaxi Haaglanden. Meeting Points zijn te vinden op openbare locaties waar veel mensen samenkomen zoals winkelcentra. Omdat hier vaak sprake is van verschillende in- en uitgangen is het handig om een vaste plek af te spreken waar u kunt in- of uitstappen, de zgn. Meeting Points. Klik voor de verschillende locaties op de Meeting Points Delft, Meeting Points Den Haag/ScheveningenMeeting Points Rijswijk of Meeting Points Zoetermeer. Bij de reservering noemt u de naam van het Meeting Point waar u opgehaald wilt worden of laat u adviseren door de telefonist.

Tijdig afzeggen
Een rit kan worden afgezegd tot minimaal één uur voor uw vertrektijd. Als de rit niet op tijd is afgezegd brengt Regiotaxi € 5,00 in rekening. Bij pashouders van Regiotaxi worden deze kosten verrekend per automatische incasso. Is uw Regiotaxi later dan de maximale 15 minuten na de afgesproken tijd, dan kunt u de rit kosteloos afzeggen.

Vervoerreglement
De complete informatie over huisregels en voorwaarden kunt u raadplegen in het Vervoerreglement Regiotaxi Haaglanden.
U kunt hier het Vervoerreglement Regiotaxi Haaglanden downloaden.