Meeting Points Den Haag / Scheveningen

De Taxibus en Regiotaxi Haaglanden rijden in Den Haag per maand gemiddeld 60.000 tot 70.000 ritjes. De gemeente wil de bereikbaarheid voor ouderen en mensen met een beperking verder verbeteren. Daarom zijn er in Scheveningen twee opstaphaltes voor de Taxibus en de Regiotaxi. Hierdoor kunnen bewoners dichter bij hun bestemming worden afgezet en opgehaald.

  • Strandweg 2: bij de laatste rotonde voor de haven, tegenover strandtent Fonk. 
  • Gevers Deynootweg 201: bij het Carlton Beach Hotel, tegenover een vestiging van Biesieklette. Bij Biesieklette kunt u strandrollators en rolstoelen huren.

U kunt uw rit naar en vanuit de twee genoemde haltes reserveren, zodat de vervoerder weet waar u opgehaald of naartoe gebracht wenst te worden.

De haltes zijn te herkennen aan het onderbord met de tekst ‘Halteplaats gehandicaptenbus’ en het witte kruis op de parkeerplaats. Deze haltes mogen uitsluitend gebruikt worden door vervoerders die ouderen en gehandicapten in groepsverband vervoeren; zoals de Taxibus, Regiotaxi en de Valys. De halteplaats is géén parkeerplaats voor burgers: wie beschikt over een invalidenparkeerkaart kan de auto op de reguliere gehandicaptenparkeerplaatsen parkeren langs de boulevard.